Social Icons

http://instagram.com/feldatravel#

Kembara Balkan Bersama Felda TravelJADUAL LAWATAN

HARI 1 ZAGREB, CROATIA
Selamat datang ke Zagreb! Selepas berkenalan dengan pemandu pelancong kita akan terus mendaftar masuk ke Hotel. 

HARI 2 ZAGREB
Di Zagreb, anda akan menemui pemandu pelancong tempatan anda dan memulakan lawatan ke semua tempat bersejarah di sekitar bandar seperti Stone Gate, Parliament, the Archbishop’s Palace dan banyak lagi. Pada sebelah petang pula anda akan melawat Pusat Islam di Zagreb. 
HARI 3 ZAGREB-PLITVICE-BIHAC
Dalam perjalanan ke Bihac, anda akan melawat Plit- Vice dan menikmati keindahan taman Negara, yang terkenal dengan tasik, air terjun, dan hutannya.

HARI 4 TRAVNIK-JAJCE-SARAJEVO
Hari ini, anda akan melawat air terjun Pli- Va setinggi 17 meter. Keindahan semulajadi yang terletak di pusat bandar Jajce adalah salah satu daripada dua belas air terjun yang paling indah di dunia. Lawati Travnik, bandar utama dan pusat militer Empayar Uthmaniyyah selama 150 tahun, dengan kubu purba yang melambangkan seluruh bandar. Bersantai dengan secawan kopi selain dari musim bunga zamrud-hijau Plava voda.

HARI 5 SARAJEVO
Temui pemandu pelancong anda dan dengar tentang sejarah pembunuhan Archduke of Austria pada tahun 1914, yang merupakan permulaan Perang Dunia Pertama. Menikmati pemandangan utama dari Old Town. Semasa berjalan kaki ke pusat bandar, anda akan melihat gereja-gereja Ortodoks dan Katolik, Masjid dan sinagog, dan anda akan mengetahui mengapa Sarajevo dikenali sebagai Jerusalem kecil. Lawati Tunnel Of Hope yang dibina semasa Perang Bosnia di bawah Landasan Lapangan Terbang Sarajevo, ianya merupakan satu-satunya jalan masuk dan keluar dari bandar Sara-jevo. Pada sebelah petang, nikmati di Spring of Bosnia iaitu taman hijau besar yang besar dengan sungai Bosna mengalir melaluinya.
HARI 6 SARAJEVO-MOSTAR
Dalam perjalanan ke Mostar anda akan berhenti di bandar Konjic, salah satu penempatan tertua di Bosnia sejak hampir 4000 tahun. Di Mostar, lawati Old Bridge, sebuah ikon kepada bandar Suleiman the Magifican, Pemerintah Uthmaniyah pada tahun 1566, menggantikan jambatan kayu yang lama.
HARI 7 POCITELJ-BLAGAJ
Di Blagaj, anda akan melawat Tekke Uthmaniyyah, yang dibina di atas tanah berbatu di sebelah sungai Buna, salah satu yang terbesar di Eropah. Teruskan ke Pocitelj, sebuah bandar raya Uthmaniyyah yang indah sejak zaman pertengahan lebihkurang 600 tahun yang lalu. 
HARI 8 DUBROVNIK-KOTOR-BUDVA
Nikmatilah pemandangan yang mengagumkan di Dubrovnik dan menerokai Old Town yang dikelilingi dengan dinding batu besar serta binaan yang terpelihara. Pemandangan yang menakjubkan dan keindahan Bay of Kotor akan membuatkan anda terpegun. 
HARI 9 BUDVA-OHRID
Dalam perjalanan ke Budva, anda akan berhenti di Tirana dan menyusuri kota Budva purba, yang diasaskan oleh orang Yunani pada abad ke-4, dan kemudian diperluaskan lagi semasa Zaman Pertengahan, dihiasi dengan beberapa teluk terlindung dan 15km pasir dan pantai yang indah.
HARI 10 OHRID-SKOPJE
Tasik Ohrid dan perairannya yang bersih dan jernih, dengan gunung yang menakjubkan telah menarik pengunjung sejak zaman prasejarah.
HARI 11 SKOPJE
Percutian anda berakhir dengan sarapan pagi ini dan seterusnya berangkat ke Lapangan Terbang Alexander the Great untuk kembali ke tanahair. 
HARI 12 Kuala Lumpur
Tiba di KLIA.